Пологовий будинок на Некрасова у Львові: медики вже 5-ий рік залишаються без роботи (відео)

Пологовий будинок на Некрасова у Львові: медики вже 5-ий рік залишаються без роботи (відео)
Реконструкція пологового корпусу обласної клінічної лікарні на вулиці Некрасова триває уже п’ятий рік поспіль.

Колектив акушерсько-гінекологічного корпусу Львівської обласної клінічної лікарні, що на вулиці Некрасова, нарікає на затяжний ремонт у медзакладі. Лікарі розповідають, пологове відділення закрили на реконструкцію ще на початку вересня 2017 року. Відтоді майже півтисячі працівників перебувають у скрутному становищі.

Ми хочемо працювати в свому пологовому будинку, багато хто з нас віддав йому життя - десятки років вже тут працюємо і 4 роки ми є у вимушеному простої, - повідомила лікарка-неонатолог Леся Комерницька.

Лишилися на 2/3, зарплати маленькі як на медиків, прийшлося шукати іншу роботу, хто влаштувався, хто не влаштувався. Вдома двоє дітей, життя тяжке, хочемо працювати, - розповіла акушерка-гінеколог Оксана Бугера.

Вже хотіли б ми вернутися в своє гніздечко, бо в кожному відділі на тебе дивляться як на подкідиша, важко, хочеться сюди, так відкладається від паски до різдва, від різдва до паски, це вже 5 рік пішов, - зізналась акушерка-гінеколог Олександра Мельник.

Медики кажуть, корпус мав запрацювати навесні цього року.

Ми не знаємо у зв'язку з чим він не відкривається так як ремонтні роботи є виконані на 95%, лишилося тільки встановити консолі, і на даний час ми знаємо що вони є, але їх не вмонтовують, - додала акушерка-гінеколог Галина Івасейко.

Якісь виникли такі проблеми які фінансові які вони просто штучно затягували цей процес. Ну, наприклад взяти останніх 4 місяці. Нічого не робилося, тому що у зв'язку з тим що є непорозуміння з тими людьми які вводять в нас консолі, тобто це є матеріальні моменти, - зауважив акушер-гінеколог Ігор Мальчевський.

Лікарі уже неодноразово зверталися в усі можливі інстанції, навіть до уряду та президента з проханням виділити кошти на завершення реконструкції корпусу. Нині ж із колективом зустрілася Ірина Гримак. Очільниця Львівської обласної ради підтверджує, процес відкриття відділення відтермінували, пояснюючи це юридичними колізіями із попередніми підрядниками, які виявились недобросовісними. Відтак, переконує: корпус запрацює в перших числах листопада.

Я буду з відповідною пропозицією виходити до депутатського корпусу, бо ми розуміємо що в межах жовтня місяця у нас планується сесія бюджетна і буду відповідно ініціювати питання щодо виділення додаткових коштів щоби повністю завершити процес фінансування робіт по реконструкції і будівельних частинах, закуплення обладнання і тому подібне, - повідомила голова Львівської облради Ірина Гримак.    

Загалом на ремонтні роботи уже витратили понад 70 мільйонів гривень. Оновлений акушерсько-гінекологічний корпус буде розрахованим на 110 ліжок.

Наш пологовий корпус є специфічним, тому що це є екстрагенітальна патологія, патологія вагітності, так що всі діти які будуть народжені не дай Боже передчасно вони будуть мати можливість тут також знаходитись, - заявив гендиректор КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня" Михайло Гичка.

Тим часом лікарі попереджають, якщо і цього разу процес відкриття відділення знову відтермінують, вийдуть з пікетом під стіни обласної ради.

 

Читайте також
У Львові закінчили реконструкцію трамвайного депо на вулиці Промисловій (відео) У Львові закінчили реконструкцію трамвайного депо на вулиці Промисловій (відео)
Відтепер депо, що на вулиці Промисловий функціонуватиме як основне підприємство. Звідси на маршрути щоденно виїжджатимуть 75 трамваїв.
На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта На Львівщині судитимуть хірурга через смерть пацієнта
Медик вчасно не госпіталізував 23-річного пацієнта, і той помер. Підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі.
Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео) Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео)
Прохід до підземного переходу на площі Митній – перекрито до 24-го серпня: у Львові відновили ремонтні роботи біля Бернардинського дворика.
Loading...
Load next