У Києві продемонстрували сучасний броньовик: його зробили з радянського БТР (відео)

У Києві продемонстрували сучасний броньовик: його зробили з радянського БТР (відео)
Колишній БТР може служити платформою для техніки різного призначення: це може бути бронетранспортер, машина вогневої підтримки, самохідно-артилерійська підтримка (міномет), санітарна машина, ремонтно-евакуаційна.

У Києві на виставці "Цифрове майбутнє армії" показали новий український бронетранспортер – БТР-60XM "Хорунжий". Це глибока модернізація БТР-60, виконана відомим вітчизняним підприємством НВО "Практика", повідомляє видання "Автоцентр".

Від старого БТР-60 у "Хорунжого" мало що залишилося. По-перше, змінилася компонування. Двигун перенесли у носову частину.

По-друге, встановлено новий, більш просторий корпус із задньою апареллю десантного відділення. Броня застосовується фінська. Крім того, посилено протимінний захист підлоги.

По-третє, вдосконалено бойовий модуль, з використанням сучасних приладів спостереження і можливості установки дистанційно керованої зброї. 

БТР-60XM "Хорунжий" може служити платформою для техніки різного призначення: це може бути бронетранспортер, машина вогневої підтримки, самохідно-артилерійська підтримка (міномет), санітарна машина, ремонтно-евакуаційна.

В цьому випадку БТР представлений у вигляді командно-штабної машини, про що свідчить наявність відповідних засобів зв'язку.

Екіпаж складається з трьох людей – командир, оператор і водій.

Дорожній просвіт – 475 мм. 

БТР оснащується 7,2-літровим турбодизелем німецьким двигуном Deutz потужністю 290/320 кінських сил, з яким в парі працює автоматична коробка передач.

Максимальна швидкість по шосе – 100 км/г, на плаву – 10 км/г. Запас ходу - 750 км. 

 

Читайте також
Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото) Парад до Дня Незалежності: у Харкові виготовили новий український танк "Оплот" (фото)
Танк візьме участь у військовому параді вперше за роки Незалежності. Вперше його можна буде побачити вже 24 серпня.
"Це був тролінг": командувач ЗСУ прокоментував заяву про "проїхатися на танку по Арбату" (відео) "Це був тролінг": командувач ЗСУ прокоментував заяву про "проїхатися на танку по Арбату" (відео)
В одному з інтерв'ю Залужному поставили запитання від однієї з глядачок програми про те, чи хотів би головнокомандувач ЗСУ проїхатися танком на московській Красній площі на, що він відповів: "Напевно, так".
Побиття танцюриста з балету Дорофєєвої: військового УДО звільнили з посади (відео) Побиття танцюриста з балету Дорофєєвої: військового УДО звільнили з посади (відео)
У мережі була поширена інформація, що танцівника шоу-балету "DOROFEEVA" побив колишній військовослужбовець УДО України. Проте, в УДО повідомили, що до побиття причетний чинний військовий, якого вже звільнили після інциденту.
Loading...
Load next