"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)

"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.

Кабінет міністрів не має наміру впроваджувати в Україні новий локдаун, але його єдиною альтернативою є масова вакцинація. Оскільки за минулий тиждень 94,2 % госпіталізованих з COVID-19 – це невакциновані особи. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду.

Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні й зупиняти економіку. Але, як сказав президент: єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація, - заявив очільник уряду.

Прем'єр також наголосив, що з 21 жовтня в Україні починають працювати нові правила пасажирських перевезень. Так, всі міжобласні перевезення будуть дозволені лише за наявності COVID-сертифіката або чинного негативного тесту. Водночас перевезення у містах та всередині однієї області під ці нові правила не підпадатимуть.

Окрім цього, Шмигаль також заявив, що ще декілька областей найближчим часом можуть потрапити у "червону" зону.

Нагадаємо, що показники "червоної" зони перевищує також і Львівщина. Напередодні в області зафіксували 943 нових хворих на коронавірус. До того ж уже не перший день поспіль ми перетинаємо граничну позначку в 65% завантаженості ліжок з киснем. Якщо ж ця ситуація за добу не зміниться, за словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, державна комісія ТЕБ і НС ймовірно вирішить про переведення область у "червону" зону епіднебезпеки.

 

Читайте також
Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих
На цьому тижні уряд затвердить нові карантинні обмеження, що враховують послаблення для вакцинованих від коронавірусу.
В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях" В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.
Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.
Loading...
Load next