Скандал з антидопінговим центром України: голова WADA розповів, які санкції загрожують

Скандал з антидопінговим центром України: голова WADA розповів, які санкції загрожують
Національний антидопінговий центр України звинувачують у маніпуляції з допінг-пробами спортсменів.

Президент Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) поляк Вітольд Банька прокоментував звинувачення Національного антидопінгового центру України (НАДЦУ).

Звіт лежить на моєму столі. Він показав серйозне порушення правил (з боку Національного антидопінгового центру України), починаючи з 2012 року. Можливо, що якби агентство дотримувалося правил, ряд спортсменів зі збірної України пропустив би Олімпійські ігри через відсутність необхідної кількості тестів, - повідомив Банька у коментарі "Матч ТВ".

Вітольд Банька, голова WADA

НАДЦУ звинувачують у тому, що організація завчасно попереджала спортсменів про допінг-тестування у позазмагальний період. Після появи звіту, поданого WADA, директор НАДЦУ Іван Курліщук подав у відставку.

WADA чекає на рекомендації нашого Комітету щодо відповідності, остаточне рішення ухвалить виконавчий комітет. Україні запропонують коригувальні заходи. У разі, якщо вони не реалізовуватимуться, українське агентство чекають серйозні наслідки, - заявив Банька.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою" Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою"
Олімпієць займається тренерською діяльністю – вчить дітей стріляти з лука у Львові.
Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото) Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото)
Українські дівчата-військові щодня тренуються марширувати на підборах до військового параду на День Незалежності. Однак, користувачів мережі таке рішення обурило й вони заявляють, що це суперечить цінностям НАТО.
Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО Митна служба відсторонила від роботи 39 працівників внаслідок запроваджених санкцій РНБО
Внаслідок прийнятого Радою національної безпеки та оборони других санкцій проти українських контрабандистів від виконання службових обов'язків Державна митна служба відсторонила ще 39 своїх працівників.
Loading...
Load next