"Герой" матчу з Україною: гравець збірної Казахстану Валіуллін провалив тест на допінг (відео)

"Герой" матчу з Україною: гравець збірної Казахстану Валіуллін провалив тест на допінг (відео)
УЄФА відкрив справу проти гравця Казахстану Валіулліна, який провалив тест на допінг. Саме цей гравець забив два голи в ворота збірної України (2: 2) в матчі кваліфікації ЧС-2022.

Минулого тижня, 1 вересня, збірна України провела першу гру під керівництвом нового наставника та головного тренера Олександра Петракова. Зокрема, після проведеного матчу розгорнувся неабиякий скандал навколо автора обох голів збірної Казахстану у ворота команди України в поєдинку відбору на чемпіонат світу 2022 року з футболу Руслан Валіуллін провалив допінг-тест

Цю інформацію підтвердив казахстанський ФК "Тобол", за який виступає 27-річний Валіуллін. 

Футбольний клуб "Тобол" отримав інформацію про відкриття дисциплінарної справи з боку УЄФА, пов'язаної з можливим порушенням антидопінгових правил Русланом Валіулліним. Інформацію довели до компетентних осіб у клубі. Нині йде внутрішня перевірка, що має визначити, яким чином заборонені речовини могли потрапити у кров футболіста,  - йшлось у повідомленні ФК.

Допінг-проба у нього була взята після матчу-відповіді 3-го раунду Ліги конференцій "Жиліна" – "Тобол". Згодом, 2 вересня, на особисту пошту футболіста був відправлений результат тесту, коли Валіуллін вже перебував у дорозі до Фінляндії у складі делегації збірної Казахстану. Проте, у наступному матчі відбору проти Фінляндії Валіуллін вже не грав, а у Казахській федерації футболу причиною його не включення до заявки назвали м’язову травму.

Однак, зауважимо, що саму національну команду Казахстану не можуть ні дискваліфікувати, ні покарати поразкою 0:3 у матчі з Україною. Санкції торкнуться лише самого гравця, який визнав першу позитивну пробу і сприяє УЄФА в цьому питанні.

Зокрема, скандал навколо казаха Валіулліна прокоментував тимчасовий виконувач обов'язків головного тренера збірної України Олександр Петраков, який не зрадів інформації щодо позитивного допінг-тесту у футболіста. Так, в інтерв'ю офіційному сайту Української асоціації футболу (УАФ), наставник збірної наголосив, що не збирається радіти чужому горю.

Як ставлюся до інформації про провалений допінг-тест Валіулліна? Ставлюся негативно. Я цими справами не займаюся. Ми зіграли там внічию, втратили важливі два очки. Я не звик на чужому горі будувати своє щастя, - підкреслив Петраков.

Нагадаємо, що 1 вересня, в Нур-Султані на "Астана-Арені" відбувся поєдинок відбору Чемпіонату світу-2022 у групі D між збірними Казахстану та України. Так, український нападник Роман Яремчук відкрив рахунок у матчі проти Казахстану вже на другій хвилині зустрічі, однак матч закінчився нічиєю для обох команд із рахунком 2:2.

 

Читайте також
Втратила перемогу: матч між збірнами України та Казахстану закінчився внічию (відео) Втратила перемогу: матч між збірнами України та Казахстану закінчився внічию (відео)
Збірна України провела першу гру під керівництвом нового наставника та головного тренера Олександра Петракова. Рахунок із командою Казахстану на другій хвилині відкрив 25-річний львів'янин Роман Яремчук.
Україна - Фінляндія: Петраков визначився із складом команди на матч кваліфікації до ЧС-2022 (відео) Україна - Фінляндія: Петраков визначився із складом команди на матч кваліфікації до ЧС-2022 (відео)
Наразі українська збірна посідає в групі 2-е місце, маючи однакову кількість очок з фінами. Лідирує в групі Франція. Збірній України залишилося зіграти ще три поєдинки, два з яких вона проведе у жовтні.
"Нехай Петрович, нормально": журналістка переплутала ім'я тренера збірної України (відео) "Нехай Петрович, нормально": журналістка переплутала ім'я тренера збірної України (відео)
Наставник "жовто-синіх" пояснив, чому напередодні поєдинку проти чеської команди відпустив шістьох футболістів із "Шахтаря" і "Динамо".
Loading...
Load next