Тимчасова слідча комісія ВР не знайде винних у втраті Криму, - Казарін

Тимчасова слідча комісія ВР не знайде винних у втраті Криму, - Казарін

Джерело: Gazeta.ua. 

Журналіст Павло Казарін заявив, що ТСК, яку створили у Верховній Раді для розслідування фактів, які сприяли анексії Криму, не знайде винних у втраті півострова

За його словами, єдина мета створення цієї ТСК - це політичний тиск на опозицію. 

У Володимира Зеленського чомусь є таке бажання - посадити свого головного візаві Петра Порошенка. Ймовірно комісія буде шукати докази того, що попередня влада є винною в тому, що сталося вісім років тому на півострові, - говорить Казарін.

Він підкреслив, що відстояти півострів у 2014 році не було шансів, а винних треба шукати серед керівництва країни, починаючи з 1990-х років.

Не впевнений що у лютому 2014 року у Києва був бодай якийсь шанс відстояти півострів.

Треба розуміти, якою Росія була тоді. Це була країна, яка продавала всьому світові нафту по $110 за барель. Яка головувала у G8. Тільки що виграла Олімпіаду, яку сама й провела. У свідомості її керманичів могло статися так зване "головокружение от успехов".

Навіть якби офіційний Київ почав у Криму чинити опір зі зброєю – я не певен, що це б змусило Путіна відступити. Чинники, які привели до такого розвитку подій, треба шукати в усій політиці України щодо Криму, починаючи з 1990-х років.

Можна почати з українських президентів. При кожному з них армію лише розпродавали, бо вона мала "зайву техніку", яка дісталася з часів Радянського Союзу. Це ставлення до армії змінилося лише в 2014 році, - пояснив Казарін. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим
Третій комітет ООН схвалив проєкт оновленої резолюції Генасамблеї ООН про ситуацію в окупованому Криму.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
Loading...
Load next