Як народні обранці зі Львівщини представляють свій регіон у Раді?

Як народні обранці зі Львівщини представляють свій регіон у Раді?
Оновлена на 80% і омолоджена на 7 років – такою є Верховна Рада 9-го скликання.

Оновлена на 80% і омолоджена на 7 років – такою є Верховна Рада 9-го скликання. За списком та у мажоритарних округах під куполом опинилося  і зо три десятки уродженців Львівщини.

Олег Синютка, Народний депутат України від «Європейської Солідарності» розповідає: «Ми одними із перших створили групу «Львівщина» - міжфракційне об’єднання і дуже добре, що ми не дерлися там за посади, а кожна політична сила представила свого співголову. Ми домовилися, що політичні амбіції відкладемо в сторону, а будемо жити інтересами регіону і дуже часто це вдається».

Оцінити ефективність львівських лобі за перший рік їхньої діяльності дуже важко, зазначають політологи. Законодавча діяльність – основний напрям, крізь який народні обранці можуть допомогти як країні, так і своєму регіону зокрема. Але тут є одна проблема - продовжує політолог Микола Бучин: «За оцінками законодавчої діяльності практично понад 90% всіх законопроектів приймаються з ініціативи провладної партії «Слуга народу», яка має свою моно більшість і зараз вперше в історії є така тенденція, коли фактично одна політична сила майже повністю диктує тенденції і моду у законодавчому процесі».

Політологиня Олександра Чоловська додає: «Ефективність депутата не залежить від віку, вона залежить від його повноважень і його можливостей, дуже часто ми при оцінці роботи народного депутата оцінюємо і формальні критерії, як подача і кількість законопроектів, виступи з трибуни, депутатські звернення. Це дуже поверхнева оцінка, необхідно деталізовано вивчати роботу, можливо в публічному просторі менше інформації, ніж насправді».

Зміна уряду, виступи проти Авакова, «антиколомойський» закон, земельна реформа  та ухвалення децентралізації – усі ці питання викликали низку обговорень та дискусій. Серед цього переліку були й ситуації, які об’єднували львівських нардепів в Києві.

Політолог Микола Бучин зазначає: «Депутати львівської області виступали проти переговорного процесу в Мінську, суть якого полягала в тому, щоб було намагання влади створити так звану консультаційну раду, яка мала включати представників окупованих територій і бойових незаконних угрупувань. Власне, це був один із таких моментів, який об’єднав депутатів Львівщини».


«Дуже серйозно ми виступили стосовно формування бюджету, тому що влада пропонувала для Львівщини якісь огризки і вони хотіли зупинити всю ту динаміку, яка впродовж чотирьох років відбувалась на Львівщині, потім була спільна позиція щодо децентралізації, ми вважаємо, що без людей творити громади – не правильно», - Олег Синютка, Народний депутат України від «Європейської Солідарності».

Швидко реагували народні обранці і на проблеми з опаленням у Новому Роздолі, невирішеними залишились ситуація із проваллями у Стебнику та шахті «Лісова». Просунути вирішення цих проблем свого регіону народним обранцям поки дається нелегко.

https://www.youtube.com/watch?v=xxfnvG1g3vsСлідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"Жорстка кампанія режиму Лукашенка": Монастирський і Квін обговорили гарантування безпеки українських кордонів "Жорстка кампанія режиму Лукашенка": Монастирський і Квін обговорили гарантування безпеки українських кордонів
Сполучені Штати підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.
Росія не має достатніх сил: довелося передчасно вводити другі ешелони Росія не має достатніх сил: довелося передчасно вводити другі ешелони
Війська окупантів ведуть наступальні дії. Однак наші сили оборони стримують російське вторгнення.
Loading...
Load next