Список країн, для яких ЄС відкриває кордони з 1 липня

Список країн, для яких ЄС відкриває кордони з 1 липня
Нові дані з посиланням на джерела у дипломатичних колах оприлюднили європейські медіа. В оновленому переліку України немає. Разом з тим вона відсутня і в так званому «червоному» списку.

Нові дані з посиланням на джерела у дипломатичних колах оприлюднили європейські медіа. В оновленому переліку України немає.

Разом з тим вона відсутня і в так званому «червоному» списку.

До нього поки що потрапили громадяни трьох країн - США, Росія та Бразилія. Їм в’їзд до ЄС суворо заборонений. Тим часом минулотижневий список «зелених» країн скоротили із 54-ох до 15-ти.

Безпечними в ЄС назвали: Чорногорію, Сербію, Грузію, Канаду, Алжир, Австралію, Японію, Марокко, Нову Зеландію, Руанду, Південну Корею, Таїланд, Туніс, Уругвай, та – за умови взаємного дозволу – Китай. 

Утім, єврожурналісти зауважують, що дія списку – умовна, адже вона не є обов’язковою для країн ЄС.

Під питанням також відкриття кордонів з 1 липня, з огляду на те, що остаточних домовленостей не досягли вчасно, і для набрання чинності рішення повинне бути опубліковане.

Власне, і не зрозуміло, які правила в’їзду очікують на громадян тих країн, які не потрапили у жодний зі списків.

Нагадаємо, Верховна рада України розпочала роботу над законом про опозицію. Вже у вересні чи жовтні перший варіант законопроекту буде винесено на розгляд у парламенті. Руслан Стефанчук, перший заступник спікера ВРУ, заявив, що документ набуде широкого обговорення.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
ЗСУ хочуть повернути Херсон до кінця року, — CNN ЗСУ хочуть повернути Херсон до кінця року, — CNN
Як зазначають офіційні особи США, така ціль є амбітною, але можливою.
20 млн доларів для посилення північного і східного кордонів України виділять США 20 млн доларів для посилення північного і східного кордонів України виділять США
Проєкт стартує з січня наступного року.
Loading...
Load next