Олег Синютка запевнив, що «помаранчевої зони» у Львові можна було уникнути, якби влада не займалася «схемами»

Олег Синютка запевнив, що «помаранчевої зони» у Львові можна було уникнути, якби влада не займалася «схемами»
Пандемія коронавірусу набирає обертів, кількість хворих на COVID невпинно зростає, а робота влади у цьому напрямку неефективна – про це під час зустрічі із журналістами.

Пандемія коронавірусу набирає обертів, кількість хворих на COVID невпинно зростає, а робота влади у цьому напрямку неефективна – про це під час зустрічі із журналістами. Про це зазначив кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка.

"Я б хотів нагадати, що з самого початку епідемії «ЄС» активно включилася до розв'язання проблеми боротьби з COVID-19. У Верховній Раді наша партія стала одним з ініціаторів створення спеціального коронавірусного фонду у розмірі 65 млрд гривень для того, щоб забезпечити першочергові заходи", - пояснив політик.

Піком бездіяльності та безвідповідальності місцевої влади на думку Олега Синютки став спалах хвороби серед чиновників львівської ратуші. Додає: нічим не кращою є й центральна влада, бо ж акцент у своїй роботі поставили на «велике» будівництво доріг, кошторис проектів яких зріс майже на 40%, а на потреби Львівщини з «ковідного фонду» не виділили нічого.

"Ці гроші не пішли на тести, обладнання, в тому числі на апарати ШВЛ. 12,5 мільярдів цих коштів пішли на передвиборчий піар у вигляді ремонту доріг. І добре, якби ці ремонти робилися за попередніми цінами попередньої влади", - зазначив кандидат на посаду голови Львівської ОТГ.

Таким чином,  «Європейська Солідарність» вимагає перевірки використання коштів з державного бюджету, терміново прийняти зміни до нього та ухвалити у Верховній Раді рішення про страхування медиків.

"Ми маємо 764 лікарів, які захворіли корона вірусною хворобою, на жаль, 12 з них померло, в загальному 27 летальних випадків із медичними працівниками. Нам потрібні чіткі рішення, не може бути від офіційної влади просто констатація фактів того, що кількість захворювання росте, реанімації переповнені", - заявив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

Медики зазначають: неабияка проблема є із госпіталізацією пацієнтів.

"Погодити госпіталізацію – це фактично обдзвонити майже всі обласні заклади й ті, які приймають пацієнтів з COVID-19 по районах. Медицина – це не армія, де ми можемо оголосити мобілізацію і туди піде велика кількість людей. Тут має бути фахова допомога", - розповіла сімейна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Червоноград Анна Ярмола.

Нагадаємо, що у світовому рейтингу Україна посідає 4 сходинку за кількістю інфікованих на коронавірус на день і 45 місце за кількістю тестувань на один мільйон осіб. У «Європейській Солідарності» зазначили, що за потреби готові допомогти членам виборчих комісій, аби процес волевиявлення відбувся безпечно для них, а для громади обіцяють виконати реальні кроки та навести лад у цьому питанні.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next