Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною

Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.

Європейські депутати звернулись до Росії з вимогою зупинити залякувати Україну. А також закликали країну-агресорку до повного дотримання "тексту і духу" Мінських домовленостей і погодженого режиму тиші. Про це повідомляє представництво України при Євросоюзі.

" Ми закликаємо Росію вжити невідкладних заходів з метою зменшення напруженості, припинивши військове нарощування в Україні та поблизу її кордонів, а також збройні провокації та залякування ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як повідомляє Українська правда, члени Європарламенту звернулися до міжнародного співтовариства і лідерів демократичних країн із закликом висловити стурбованість і рішуче несхвалення діями російської влади.

" Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією на Сході України, щоб знизити напруженість і врешті-решт відновити територіальну цілісність України ", – зазначили євродепутати.

 

Зазначимо, що заяву підтримли 18 членів Європейського парламенту з Литви, Польщі, Німеччини, Словаччини, Латвії, Болгарії, Данії, Румунії, Естонії та Франції.

 

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Військо РФ біля кордону з Україною: чи можлива нова війна?
Близько 4 тис. російських військових перебувають на кордоні з Україною. Росія заперечує можливий початок бойових дій, Україна і США висловлюють занепокоєння.
США обіцяє підтримати Україну у випадку наступу РФ
Вчора відбулась телефонна розмова міноборони України з міноборони США. У випадку ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці.
Loading...
Load next