Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії

Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив з очільниками МЗС Словацької Республіки та Грузії про нарощування військової присутності війська РФ вздовж російсько-українського кордону.

Основна причина телефонної розмови - загострення Рсією безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в Криму.

Кулеба детально поінформував Корчока про нарощування військової присутності РФ вздовж російсько-українського кордону, посилення обстрілів українських позицій та об'єктів цивільної інфраструктури поблизу контактної лінії, небажання Росії підтвердити відданість режиму припинення вогню, - ідеться у повідомленні.

Словаччина запевнила у безумовній підтримці новоствореним словацьким урядом суверенітету і територіальної цілісності України на тлі дестабілізаційних дій Росії.

Іван Корчок також висловив готовність його країни долучитися до роботи Кримської платформи, - зазначається.

Читайте також
Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next