До якої країни можуть “переїхати” переговори щодо Донбасу?

До якої країни можуть “переїхати” переговори щодо Донбасу?
Глава української делегації в ТКГ розглядає Польщу. За його словами, це нейтральна держава щодо Польщі.

Про це повідомив у ефірі програми “Час Голованова” на телеканалі “Україна 24” глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Відтак, переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу після завершення карантину можуть “переїхати” з Мінська до Польщі.

Ми з Польщею не завжди були друзями, але були й часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально”, – зазначив Кравчук.

Очільник української делегації пояснює, чому обрав Польщу: це повинна бути демократична та нейтральна щодо України держава.

За його словами, Білорусь -  “під каблуком Росії, яка душить мітингувальників".

У такій країні мати майданчик для переговорів - про це навіть незручно говорити. Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ - я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади", - наголосив посадовець.

Читайте також
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next