Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська

Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував слова представника України Леоніда Кравчука про можливе перенесення переговорів з Мінська в іншу нейтральну країну. Очільник російської дипломатії заявив, що не Кравчуку вирішувати, як далі буде працювати Тристороння контактна група щодо Донбасу, повідомляє російське видання ТАСС.

Я б все-таки не плутав сюжети, якщо, звичайно, українська сторона не хоче знайти який-небудь привід, щоб ухилитися остаточно від виконання своїх обов'язків. Сподіваюся, Франція і Німеччина як співавтори мінських домовленостей не дозволять це зробити, - заявив Лавров.

Зокрема міністр МЗС Росії додав, що контактна група була створена в контексті пакету документів, який був схвалений на саміті в Мінську в лютому 2015 року і потім затверджений резолюцією РБ ООН. Внаслідок цього ті, хто підписував цей пакет документів, будуть домовлятися про те, як надалі цю роботу вибудовувати.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 травня голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни. Такими країнами на думку Кравчука можуть бути Швейцарія або ж Фінляндія.

Читайте також
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Loading...
Load next