ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська

ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Зокрема першим питанням, яке обговорять учасники підгруп Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, буде перенесення місця зустрічей ТКГ із Мінська. Про це заявила член української делегації в ТКГ Тетяна Іванова в ефірі телеканалу "Україна 24".

Дискусія з приводу того, чи повинні вони проходити в Мінську, почалася ще після виборів у Білорусі. Українська делегація не вважає, що Білорусь зараз є нейтральною країною, яка може представляти майданчик як нейтральна країна. Вона дуже під впливом Росії. Думаю, це питання для ТКГ зараз важливе, - заявила Іванова.

При цьому, на думку Іванової, зміна локації не позначиться на переговорах у рамках ТКГ. Так на думку членкині робота ТКГ буде більш незалежною, якщо буде інший майданчик, оскільки наразі Білорусь є "під впливом Росії, а це питання для ТКГ зараз важливе".

Нагадаємо, що нещодавно голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук заявив, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.

Тим часом міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на таку заяву Кравчука та зізнався, що сповідається на те, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі.

Читайте також
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Loading...
Load next