Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик

Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.

Такими країнами на думку Кравчука можуть бути Швейцарія або ж Фінляндія. Оскільки Мінськ більше не може бути майданчиком для перемовин щодо вирішення ситуації на Донбасі через дії режиму Олександра Лукашенка, про це голова української делегації у ТКГ повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Така ситуація в Білорусі може негативно вплинути на процеси, які відбуваються всередині України і на ситуацію на Донбасі. Ми уважно будемо стежити за ситуацією на кордонах не тільки з Росією, але і з Білоруссю, - наголосив Кравчук.

Кравчук також зазначив, що Україна буде звертатися до всіх сторін переговорів з питанням про пошук нового місця для проведення переговорів, особливо - до ОБСЄ. Глава української делегації у ТКГ пояснив, що тепер навіть фізично потратити у столицю Білорусі неможливо, оскільки Україна припинила з країною-сусідкою авіасполучення. Окрім цього, Кравчук переконаний, що Білорусь тепер не просто сусідня держава, а ще й сателіт Росії - тобто формально вона є незалежною, однак все ж таки перебуває під політичним та економічним впливом РФ.

Нагадаємо, що 25 травня у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з вчорашнього дня і заборонити польоти над територією республіки. Також прикордонна служба отримала наказ, не пропускати пасажирів які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів. Крім того, заборонятимуться польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Читайте також
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Loading...
Load next