З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса

З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса
Київський апеляційний суд постановив стягнути майже 140 тис. грн з кума Путіна, яке має відшкодувати витрати видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".

Зокрема, мова йде про гроші які видавництво Vivat потратило на правову допомогу в апеляційній інстанції. Про це йдеться у дописі адвоката В'ячеслава Якубенка у соціальній мережі Facebook.
 

"Апеляційний суд задовольнив заяву видавництва Vivat і додатковою постановою  стягнув з Медведчука 139,5 тис. грн., витрачених Видавництвом на правову допомогу в апеляційній інстанції", - йдеться у повідомленні адвоката.

Однак, чоловік припускає, що Медведчук не поступиться грошима і подаватиме касаційну скаргу щодо рішення суду.

"Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу. Show must go on", - зазначив Якубенко.

Зазначимо, що справа стосується книги "Справа Василя Стуса", яку написав історик й журналіст Вахтанг Кіпіані. Зокрема у книзі згадується ім'я Медведчука, адже той у свій час був адвокатом Стуса. Звісно, що це куму Путіна не сподобалось і нібито ця згадка ображає його гідність та честь. Через це ще у жовтні минулого року Дарницький районний суд Києва вирішив заборонити книгу Вахтанга Кіпіані.

Читайте також
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео) Вперше в Україні народного депутата судитимуть за кнопкодавство (відео)
Позафракційний нардеп Владислав Поляк став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування - кнопкодавства.
Loading...
Load next