Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку

Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.

Медведчука підозрюють у державній зраді та порушенні законів війни, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Про це один із прокурорів повідомив під час засідання Печерського райсуду Києва з обрання Медведчуку запобіжного заходу.

"Кримінальні правопорушення, які інкримінуються Медведчуку, відносяться до особливо тяжких, оскільки передбачають можливість покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна", - заявив прокурор.

Зокрема за словами прокурора, покарання, що загрожує Медведчуку у разі визнання його винним, є максимальним та найсуворішим для відповідного виду покарань.

Зазначимо, що судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Медведчуку й досі триває. Прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату у вигляді арешту з альтернативою застави у понад 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у вівторок, 11 травня, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. Кума Путіна підозрюють в держзраді і замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.

Читайте також
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду Покарання від Зеленського: мільйонні штрафи та до 12 років тюрми за контрабанду
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді відновити кримінальну відповідальність за контрабанду. Зокрема він пропонує штрафи до двох мільйонів гривень та ув'язнення до 12 років.
Loading...
Load next