"Справа Василя Стуса": суд зобов'язав стягнути з Медведчука ще майже 300 тисяч гривень

"Справа Василя Стуса": суд зобов'язав стягнути з Медведчука ще майже 300 тисяч гривень
Київський апеляційний суд зобов'язав Медведчука виплатити ще 300 тисяч гривень видавництву, яке випустило книгу про Стуса в якій згадується ім'я скандального проросійського нардепа.

Підозрюваний у державній зраді депутат Віктор Медведчук повинен компенсувати видавництву "Vivat" ще 295 тисяч гривень, які були витрачені на правничу допомогу і 2 тисячі гривень за судовий збір. Ці кошти кум президента РФ заплатить внаслідок судового процесу щодо книжки Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яке ініціював сам Медведчук.

Про це повідомив сам автор книги на своїй сторінці у Facebook.

Можна вічно дивитись на три речі - як співають птахи, як тече Дніпро і... як Медведчук програє суди. Апеляційний суд вирішив, що колишній адвокат і нинішній проросійський політик має компенсувати коло 300 тисяч гривень видавництву Vivat, - повідомив Кіпіані.

Автор книги також нагадав, що раніше апеляційний суд постановив закрити справу і повернути автору 780 гривень судового збору. Однак, ці кошти, за словами Кіпіані, депутат від "ОПЗЖ" йому досі не виплатив.

Стягнути з ОСОБА_1 (Медведчук) на користь ТОВ “Віват” судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі 2305 гривень 20 коп. Стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ “Віват” витрати на правничу допомогу та витрати, пов’язані з розглядом справи у суді першої інстанції у розмірі 295 тисяч 772 гривні 17 коп., - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, що раніше суд постановив стягнути майже 140 тисяч гривень з кума Путіна, якими б він мав б відшкодувати витрати видавництву "Vivat", що були витрачені на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".

Читайте також
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса
Київський апеляційний суд постановив стягнути майже 140 тис. грн з кума Путіна, яке має відшкодувати витрати видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".
Loading...
Load next