Росія відмовилась від переговорів з лідерами "нормандської четвірки"

Росія відмовилась від переговорів з лідерами "нормандської четвірки"
Після загострення військової ситуації на Донбасі, Україна одразу попросила провести перемовини лідерів "нормандської четвірки". Однак у Кремлі від цієї пропозиції відмовились.

Росія робить все можливе, аби зробити неконструктивними будь-які переговори щодо Донбасу. Про це повідомляє інтернет-видання Lb.ua, із посиланням на слова заступника керівника Офісу Президента, Ігора Жовкву.

Він розповів, що наразі планують переговори між Президентом України Володимиром Зеленським, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і лідером Франції Еммануелем Макроном.

"Як тільки відбулося загострення на фронті, ми відразу попросили переговори з усіма представниками "нормандської четвірки". Кремль відмовився", - зазначив Жовква.

В Офісі Президента переконані, що ні нормандські переговори, ні мінські не є заблокованими. Ігор Жовква додав, що Росія робить усе можливе, аби зробити їх неконструктивними. 

Зокрема, заступник пояснив чому нещодавно відбулися перемовини Путіна, Меркель і Макрона, на яких, зокрема, обговорювалося питання Донбасу, в яких Україна не брала участі.

"По-перше, вони обговорювали не лише Україну. Порядок денний був доволі широкий. По-друге, про суть цих перемовин ми знаємо. Наші партнери з нами обмінюються інформацією. Нині ми плануємо так само тристоронню розмову: Зеленський, Макрон і Меркель. Зараз питання лише в узгодженні графіків", - розповів Ігор Жовква.

Зазначимо, що лідери Росії, Франції та Німеччини під час відеопереговорів щодо загострення ситуаці на Донбасі прийшли до висновку, що для зсуву в мирному процесі потрібна політична воля і залучення всіх сторін нормандських переговорів. 

Нагадаємо, що Головнокомандувач Збройних сил України, Руслан Хомчак, розповів, що ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України. Зумовлено це тим, що РФ почала активно направляти свої війська до українсько-російського кордону.

Читайте також
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів У Кремлі відреагували на можливість обміну Медведчука на українських політв'язнів
Російський державний діяч та дипломат Дмитро Пєсков прокоментував можливість обміну кума Путіна, Віктора Медведчука на українських політв'язнів. Російський посадовець назвав цю пропозицію "внутрішньоукраїнською політичною кухнею".
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next