Затверджено склад ради забезпечення прав і свобод захисників України

Затверджено склад ради забезпечення прав і свобод захисників України
Консультативна рада буде моніторити додержання прав і свобод учасників Революції Гідності та інших правозахисників.

Президентом України Володимиром Зеленським видано відповідний указ напередодні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

«Консультативна рада займатиметься моніторингом додержання прав і свобод учасників Революції Гідності, ветеранів антитерористичної операції, військовослужбовців, які захищають національну безпеку і забезпечують оборону на Донбасі, а також волонтерів і правозахисників», – йдеться у повідомленні.

Керівником органу стала радниця заступника керівника ОП Альона Вербицька, заступниками - нардепів Ігор Гарасименко та Єгор Чернєв, секретарем - Андрій Ляхович.

Питання застосування амністії, забезпечення справедливого правосуддя, помилування та пропозицій щодо захисту також буде здійснюватися радою.

«Крім того, рада працюватиме над удосконаленням законодавства у сфері забезпечення прав і основоположних свобод осіб, які захищали Україну», – додають представники глави держави.

Керівником органу стала радник заступника керівника ОП Альона Вербицька, заступниками призначено Ігоря Гарасименка та Єгора Чернєва, які є народними депутатами України, посаду секретаря займатиме Андрій Ляхович.

Читайте також
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Loading...
Load next