"Об’єднати потужних експертів": Зеленський зустрівся з колишнім генеральним секретарем НАТО

"Об’єднати потужних експертів": Зеленський зустрівся з колишнім генеральним секретарем НАТО

Президент Володимир Зеленський зустрівся з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном і подякував йому за долучення до напрацювання проєкту гарантій безпеки для України.

Про це глава держави зазначив у Телеграмі.

Робота над міжнародними безпековими гарантіями для України триває. Дякую колишньому генеральному секретарю НАТО Андерсу Фогу Расмуссену за безпосередню участь у необхідному для нашої країни процесі. За згоду очолити разом з Андрієм Єрмаком платформу, яка може фундаментально розробити конкретні гарантії безпеки для України. Важливо об’єднувати потужних експертів, які мають практичний досвід, - зазначив Зеленський.

Своєю чергою перемовини щодо зустрічі президента України Володимира Зеленського й голови Кремля володимира путіна наразі не ведуться. Київ не отримував жодних сигналів щодо цього.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час брифінгу з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Наразі ніяких перемовин щодо зустрічі президентів України та росії не ведеться, ми про такі сигнали не чули. Позицію нашу ви знаєте, – заявив Єрмак.

Водночас керівник Офісу президента додав, що сьогодні Україна продовжує консультації щодо експорту зерна на рівні ООН.

Також ми говоримо про це з турецькою стороною, але про конкретні дати щодо зустрічі в Туреччині чи іншому місці – домовленості немає. На першому місці для нас стоїть питання безпеки, – додав Єрмак.

Варто додати, що Україна розглядає припинення вогню лише як перший крок до припинення війни та виведення російських військ із її території.

Якщо ceasfire (припинення вогню – ІФ-У) – перший крок до припинення війни та виведення російських військ, ми можемо про це думати. Просто припинення вогню як крок до замороженого конфлікту нас не цікавить. Це не український план. Нас цікавить перемога в цій війні. І вона обов'язково буде, - заявив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше Джонсон заявив, що у Зеленського є план, який може змінити хід війни.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Loading...
Load next