Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі

Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі
Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" разом із головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем оприлюднили заяву, в якій закликали Росію припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.

G7 та Європейський Союз закликали Росію припинити масштабні пересування своїх військових. Зокрема відповідна заява була оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Також країни "G7" висловили підтримку підходу та реакції України на провокації з боку Російської Федерації. До того ж вони нагадали, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ці масштабні переміщення військових, що проводяться без попереднього сповіщення, є загрозливими і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації і негайно знизити напруженість, відповідно до міжнародних зобов’язань. Зокрема, ми закликаємо Росію дотримуватися принципів і зобов’язань ОБСЄ, які вона підписала щодо прозорості пересування військових, і виконати процедуру, встановлену відповідно до розділу III Віденського документа", – йдеться в опублікованій заяві "Великої сімки".

Європейський союз та G7 "дуже стурбовані масштабним укрупненням російських сил" біля кордонів з Україною, зокрема і в окупованому Росією Криму також.

Нагадаємо, що нещодавно США попередило Російську Федерацію про наслідки, які можуть бути спричинені її військовою агресією біля українсько-російського кордону. Адже наразі вздовж  кордону зосереджено найбільше російських сил, ніж будь-коли після 2014 року.

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
Loading...
Load next