ЦВК чекає рішень суду щодо виборів у Івано-Франківській області

ЦВК чекає рішень суду щодо виборів у Івано-Франківській області
Результати виборів на Прикарпатті можуть бути зовсім іншими. До ЦВК надійшли судові рішення щодо окружної виборчої комісії Івано-Франківської області.

Судові рішення можуть вплинути на підсумки голосування на 87-му окрузі, що на Прикарпатті. Про це повідомляє Центральна виборча комісія на свої сторінці у Facebook.

Зокрема у судах ще перебувають декілька апеляційних скарг, результати розгляду яких мають бути сьогодні. Саме через це ЦВК не може встановити кінцеві результати виборів у Івано-франківській області.

У зв'язку із цим Центральна виборча комісія зобов'язала Івано-Франківську ОВК скласти уточнений протокол про підсумки голосування. 

"Сподіваюся, що ОВК неухильно виконає вимоги закону щодо встановлення достовірних підсумків голосування, які будуть максимально точно відображати волевиявлення виборців, а також в повній мірі врахує рішення судів та вчинить всі необхідні дії, які випливають з них", - зазначив голова ЦВК Олег Діденко.

Нагадаємо, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним протокол ОВК про підсумки довиборів у Івано-Франківській області. Зокрема під час довиборів до Верховної Ради на Прикарпатті голосування на окремих виборчих дільницях суд визнав недійсним, а також суд скасував рішення про повторний підрахунок голосів.

Читайте також
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд визнав протиправним підсумковий протокол ОВК про підсумки виборів у Івано-Франківській області Суд визнав протиправним підсумковий протокол ОВК про підсумки виборів у Івано-Франківській області
Олександр Шевченко, кандидат від партії "За майбутнє" заявив, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним протокол ОВК про підсумки довиборів у Івано-Франківській області.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Loading...
Load next