Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі

Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі
Верховний суд пізно ввечері 1 травня визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині.

У Громадянській мережі ОПОРА повідомили про скасування протоколу про встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі №87. Відповідна інформація з'явилась на сторінці у Facebook старшого аналітика ОПОРИ, Олександра Клюжева.

"Сенсація святкової ночі. Велика палата Верховного Суду України скасувала протокол ЦВК про встановлення результатів виборів в ОВО 87, за даними якого переміг Василь Вірастюк", - зазначив Клюжев.

Він також повідомив, що поки що немає доступу до рішення суду для його повного аналізу, і спрогнозував "інтригуючі політичні та правові наслідки" такого рішення. 

Зокрема інформацію про скасування протоколу ЦВК по 87 округу – у себе в Telegram опублікував також і колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

"Велика палата Верховного Суду України скасувала протокол ЦВК про встановлення результатів виборів в ОВО 87, за даними якого переміг Василь Вірастюк", - написав Мосійчук.

Нагадаємо, що нещодавно Центральна виборча комісія офіційно визнала кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на скандальному 87 окрузі, що на Івано-Франківщині. Згідно з рішенням ЦВК Василь Вірастюк є офіційним депутатом Верховної Ради.

Читайте також
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Скандальні вибори: у "Слузі народу" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка Скандальні вибори: у "Слузі народу" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка
Нардепи від партії "Слуга народу" вимагають перевірити всі заяви, які стосуються порушення законодавства на довиборах до Верховної Ради в Івано-Франківській області та, за необхідності, провести повторний перерахунок голосів.
Loading...
Load next