"Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море

"Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море
Сполучені Штати Америки відкликали свою заяву на прохід американських військових кораблів у Чорне море. Зокрема судна повинні були здійснити заплановане переміщення через турецькі протоки.

Турецькі дипломатичні джерела у зв'язку із посиленим розгортанням Каспійської флотилії Російської Федерації у Чорному морі повідомили, що США скасували направлення своїх двох військових кораблів на підтримку України.

Про це повідомляє турецьке інформагентство Anadolu з посиланням на власні джерела серед турецьких дипломатів.

"9 квітня міністерство закордонних справ Туреччини отримало офіційне повідомлення від США про транзит військових кораблів із Середземного моря до Чорного моря через Боспор і Дарданелли, які є обома турецькими територіальними водами", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, військові кораблі повинні були дістатися Чорного моря 14 і 15 квітня і залишатися там до 4 і 5 травня. Однак, американці пояснили, що турецькі посадовці неправильно зрозуміли початкове повідомлення про направлення своїх військових кораблів, а їхнє розгортання так і не було підтверджено.

Вони також наголосили, що Вашингтон часто повідомляє Анкарі, столиці Туреччини про потенційний прохід їхніх кораблів. Проте, запит не завжди обов’язково означає, що це станеться, а гарантує, що в разі потреби кораблі вже мають необхідне схвалення.

Нагадаємо, що у США насправді розглядали можливість відправлення американських військових кораблів у Чорне море. В такий спосіб Америка хотіла підтримати Україну у зв'язку із посиленням військової присутності Російської Федерації біля українських кордонів.

Читайте також
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
Loading...
Load next