США передадуть Україні швидкісні бойові катери Mark VI вже у наступному році

США передадуть Україні швидкісні  бойові катери Mark VI вже у наступному році
США передадуть Україні модернізовані бойові катери. Крім того, український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами.

Сполучені Штати Америки вже наступного року розпочнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI. Український флот також поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу в Одесі до Дня Військово-морських сил ЗСУ, повідомляє "Укрінформ". 

Україна разом зі США, з Великою Британією, Турецькою Республікою та багатьма нашими друзями і іншими країнами активно реалізує спільні масштабні проєкти щодо оновлення нашого корабельного складу, розбудови сучасної військово-морської інфраструктури, підготовки особового складу… Зокрема, наступного року американська сторона розпочне передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI, - наголосив Зеленський.

Зокрема, відомо, що наразі у порту "Південний" формується необхідна інфраструктура, розгорнуто управління дивізіону кораблів і базується два катери типу Island, ще три катери проходять модернізацію у США.  Також за його словами, військово-морська база "Схід" у Бердянську "нарощує потужності й активно розвиває свою інфраструктуру".

Окрім цього, Зеленський також зауважив, що вже декілька років тривали розмови про необхідність нового пункту базування для патрульних катерів. Зараз країна, за його словами, переходить "до реальної роботи".

Нагадаємо, що учора, 4 липня, президент Володимир Зеленський в Одеській області взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Військово-морських сил ЗСУ. Глава держави привітав військових на причалі Одеського морського вокзалу та вийшов у відкрите море на борту патрульного катера "Слов'янськ", щоб вшанувати пам'ять загиблих моряків під час церемонії покладання вінків на воду.

Читайте також
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
"Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море "Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море
Сполучені Штати Америки відкликали свою заяву на прохід американських військових кораблів у Чорне море. Зокрема судна повинні були здійснити заплановане переміщення через турецькі протоки.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next