Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні

Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні
Сполучені Штати Америки та країни Європейського Союзу повинні дати зрозуміти Росії, що вони ніколи більше не допустять ще однієї військової операції на території України.

Президент Франції, Емманюель Макрон зазначив, що Російська Федерація повинна розуміти чіткі "червоні лінії" і ніколи більше за них заходити не можна. Зокрема Макрон заявив, що присутність російських військ на українському кордоні є неприйнятною.

Про це французький президент повідомив в одному з інтерв'ю виданню CBS News.

"Ми ніколи не допустимо нових військових операцій на українській землі, і ми повинні створити шлях, щоб отримати довіру у цьому питанні", - запевнив Емманюель Макрон.

Зокрема Макрон додав, що виступає за спокійний і відкритий діалог із Росією, однак при цьому Америка, Європа та інші країни повинні бути дуже твердими у своїй позиції щодо Росії.

"Якщо ми хочемо бути ефективними, ми повинні прискорити дипломатичний діалог, а США та Європа мають бути дуже чіткими у питанні Росії. Ми ніколи не допустимо нових військових операцій на українській землі, і ми мусимо знайти спосіб заслужити авторитет щодо цього питання", - зазначив президент Франції.

 Емманюель Макрон пояснив також причину чому Росія вдерлась на територію України з військовою агресією - "це не провал дипломатії, це провал нашої колективної довіри до Росії".

Нагадаємо, що після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото) Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)
В ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next