Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"

Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"
Після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".

Попри світову пандемію, Володимир Зеленський разом із дружиною, прилетіли до Франції де в Єлисейському палаці відбулась зустріч із президентом Франції - Емманюелем Макроном. Глави держав вже вдруге обговорили питання які стосуються ситуації на Донбасі та накопичення російських військ поблизу східних кордонів.

Про це Володимир зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Настав час для дій справжніх друзів України. Ми з Еммануелем Макроном – точно на одній хвилі та маємо спільне бачення", - зазначив президент.

Зокрема під час вчорашньої зустрічі у Парижі президенти обговорили доволі багато питань: 

  • Обов’язково має бути припинено вогонь на Сході України;
  •  На Донбасі потрібно відкрити рух через КПВВ, дозволити ОБСЄ та Міжнародному комітету Червоного Хреста отримати доступ на окуповані території та допомагати ув’язненим;
  • Необхідно завершити обмін "всіх на всіх". Великдень – чудовий привід, щоб зрушити цей процес;
  • Вдалося обговорити питання окупованого Криму, що на зустрічі в грудні 2019-го було неможливим, зокрема Макрон ще раз запевнив, що півострів – український.

Володимир Зеленський також повідомив, що ще одна мета України – це вступ до ЄС. Зокрема українська влада пропонує країнам Євросоюзу підписати декларацію, яка засвідчує підтримку намірів України. Президент зазначив, що дехто вже навіть її підписав. 

Нагадаємо, вчора лідери трьох держав, Зеленський, Меркель та Макрон, звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Зокрема канцлерка Німеччини та президент Франції зазначили, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісності України.

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду
Під час завтрашнього візиту до Парижу президент України Володимир Зеленський, зустрінеться із французьким президентом - Емманюелем Макроном. Зустріч відбудеться у неформальній обстановці, за обідом.
Loading...
Load next