Великдень на карантині: Зеленський провів нараду щодо святкувань в умовах пандемії

Великдень на карантині: Зеленський провів нараду щодо святкувань в умовах пандемії
Володимир Зеленський провів нараду щодо третьої хвилі поширення коронавірусу в Україні, а також закликав українців бути розважливими під час святкування Великодня в умовах пандемії.

Зокрема, Президент України порушив питання підготовки до Великодніх свят в умовах пандемії під час селекторної наради з українськими посадовцями. Про обговорення питань повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"У нас є вже досвід відзначання таких важливих свят. Хоча у нас і триває вакцинація, однак скупчення людей на сьогодні і досі становлять загрозу. Я особисто розумію, наскільки важливе свято Великодня, але пандемія корегує наші плани", - повідомив Володимир Зеленський.

До того ж президент зазначив, що розуміє усю важливість святкування Великодня. Однак, пандемія нікуди не ділась й корегує плани українців. На це потрібно звертати особливу увагу.

Зазначимо, що на нараді був присутній і прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Своєю чергою очільник уряду повідомив, що за минулий тиждень по всій Україні захворіло на 14 тисяч менше людей, ніж за попередній. Також урядовець прозвітував, що загалом по Україні для хворих на коронавірусну недугу виділено 77 698 ліжок. З них 67 567 забезпечені киснем. Зайнятих на сьогодні – 44 415.

"Показники завантаженості ліжок за останні три тижні покращилися. Тижневі показники також демонструють стабільність. Що стосується кількості активних хворих, то динаміка зростання зменшилася", - повідомив Шмигаль.

Додамо також, що зі слів прем'єр-міністра України, декілька областей у Центральній та Західній Україні близькі до виходу з червоної зони, проте ситуація в місті Києві залишається й надалі складною.

Нагадаємо, що за останню добу в Україні підтвердили 6 506 нових хворих на Covid. Зокрема станом на ранок 19 квітня у Львові та області за минулу добу лабораторні центри провели 1258 ПЛР-тестів. З них, 490 – позитивні, серед них львів’ян – 343.

Читайте також
Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень
Завтра, 28 квітня, відбудеться відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.
Карантин в Україні продовжили до 30 червня Карантин в Україні продовжили до 30 червня
Прем'єр-міністр, Денис Шмигаль, повідомив, що карантин в Україні продовжать до кінця червня. Зокрема він також закликав українців на Великдень залишатись вдома.
Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.
Loading...
Load next