Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята

Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.

Зокрема, Віктор Ляшко розповів, як безпечно для українців відсвяткувати великодні та травневі свята, щоб запобігти спалаху коронавірусу після Великодня і затяжних вихідних, коли збільшується ймовірність поширення інфекції.

Про це головний санітарний лікар України повідомив в ефірі "Сніданку 1+1".

Наразі коронавірусна ситуація в Україні за словами Ляшка стабілізувалась, однак на Великдень українці масово йдуть до церкви, що може призвести до швидшого поширення Covid-інфекції. Тому, лікар закликав українців бути обережними й попросив літніх людей не входити у середину храмів.

"Ключове питання – як достукатися до всіх, що ми перебуваємо в епідемії коронавірусу і дотримання карантинних норм необхідно? Можливо, варто зробити менше святкових літургій, літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, ми рекомендуємо не входити всередину храму", - зазначив посадовець.

До прикладу, Ляшко запропонував, щоб лише хтось один з родини йшов святити паску.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський провів нараду щодо третьої хвилі поширення коронавірусу в Україні, а також закликав українців бути розважливими під час святкування Великодня в умовах пандемії.


 

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони
Кабінет Міністрів не вводитиме додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує громадянам обмежити кількість соціальних контактів. 
 Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19, - Степанов  Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19, - Степанов
Згідно із свіжими статистичними даними, Україна поступово почала виходити з третьої хвилі коронавірусу.
Loading...
Load next