НАБУ оголосило в розшук Гладковського-молодшого через розкрадання і хабарництво

НАБУ оголосило в розшук Гладковського-молодшого через розкрадання і хабарництво
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук одного з восьми підозрюваних у справі "Оптимумспецдеталь" Ігоря Гладковського. Його звинувачують у корупційних схемах в оборонній сфері.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

- Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. 

Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року, відтак він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування. Його викликали до САП на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не з’явилася, - кажуть у НАБУ.

За даними слідства, зусиллями підозрюваного у 2015-2017 рр. ТОВ «Оптимумспецдеталь» отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами «Укроборонпрому». Він отримав вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди.

Дії кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України («Зловживання впливом»).

Нагадуємо, про підозру особі НАБУ та САП повідомили 21 грудня 2020 року. 

Читайте також
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Loading...
Load next