"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна

"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".

Зеленський не має наміру вести переговори з терористами, адже цим самим Кремль вчергове заявляє, що Росія нібито є не стороною конфлікту, а лише посередником й перекладає відповідальність на ватажків ДНР та ЛНР.

Про це український президент заявив під час інтерв'ю британській газеті Financial Times.

"Я не збираюся розмовляти з терористами, в моєму становищі це просто неможливо", - сказав Володимир Зеленський.

Однак, в той же ж час президент України повідомив, що хоче провести двосторонню зустріч з Володимиром Путіним. Зокрема його "хвилює не місце проведення, а зміст" переговорів.

Володимир Зеленський також прокоментував реакцію західних держав на стягування військ РФ до українсько-російських кордонів. До того ж український лідер зауважив, що заклик Києва до надання плану дій щодо членства в НАТО залишився без уваги.

"Якщо ви запитаєте мене, чи хочу я більшого, звичайно, я можу відверто сказати, що хочу", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що російський президент відкинув ідею Володимира Зеленського щодо зустрічі на окупованому Донбасі. Своєю чергою Путін сказав, що прийме президента України в Москві в будь-який зручний для нього час. Він також порадив українському президентові  спочатку поговорити з представниками самопроголошених терористичних угрупувань “ДНР” та “ЛНР”.

Читайте також
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next