Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України

Росії відреагувала на заяву українського посла щодо ядерного статусу України
Міністерство закордонних справ Росії вважає, що заява українського посла щодо відновлення ядерного статусу України - "це спроба шантажу". На реакцію російська сторона спромоглась майже через 2 тижні після заяви дипломата.

Позицію Росії щодо можливості України повернутись до ядерного статусу озвучила представниця МЗС Марія Захарова, повідомляє російське видання ТАСС.

"Ми розглядаємо заяву посла як абсолютно нерозумну спробу шантажувати країни Заходу міфічним ядерним потенціалом Києва заради того, щоб ще раз спробувати випросити якісь преференції собі у відносинах з НАТО", - заявила Захарова.

Російська посадовиця також зухвало зазначила, що слова українського посла - Андрія Мельника є некоректними, адже  за її словами "Україна ніколи не володіла статусом ядерної держави". Зокрема представниця Міністерства закордонних справ РФ сказала, що за такі слова мають бути якісь "правові рамки, адже мовиться про ядерну зброю".

Нагадаємо, нещодавно український дипломат Андрій Мельник заявив, якщо Україна не вступить в НАТО, то їй доведеться зміцнюватися самостійно і в цьому випадку їй слід було б "подумати про ядерний статус". Цим самим посол намагався пояснити, як Україна може гарантувати свою безпеку в тих умовах, що склались.

Читайте також
На території окупованого Криму РФ розмістила потенційні носії ядерної зброї На території окупованого Криму РФ розмістила потенційні носії ядерної зброї
Російська Федерація активно збільшує в окупованому Криму кількість військової зброї та техніки. Так на півострові вже з'явились носі ядерної зброї та швидкими темпами розбудовується інфраструктура для неї.
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню "Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".
Loading...
Load next