"Вони не цікавлять Москву": у МЗС України відповіли на заяву Росії щодо затримання бойовика Косяка

"Вони не цікавлять Москву": у МЗС України відповіли на заяву Росії щодо затримання бойовика Косяка
Ніколенко висловив сподівання, що мешканці Донбасу, яким РФ незаконно нав’язала своє громадянство, нарешті зрозуміють: вони не цікавлять Москву, а обіцяна їм опіка не має нічого спільного з реальністю.

У Міністерстві закордонних справ України здивовані, що Росія лише на шостий день поцікавилася долею затриманого на Донбасі російського громадянина Андрія Косяка. Зокрема, в українському закордонному відомстві вважають таку запізнілу турботу демонстрацією справжнього ставлення країни-агресорки до своїх громадян. Про це в коментарі виданню "РБК-Україна" повідомив прессекретар МЗС України Олег Ніколенко.

Сподіваємося, що мешканці Донбасу, яким РФ незаконно нав’язала своє громадянство, нарешті зрозуміють: вони не цікавлять Москву, а обіцяна їм опіка не має нічого спільного з реальністю, - заявив посадовець.

За словами Олега Ніколенка, Російську Федерацію цікавить лише одне: видати паспорт і відправити воювати.

Очікуємо, що російська сторона із таким ж завзяттям виступатиме за дотримання Консульської конвенції на території Росії, припинить систематично порушувати терміни інформування про затримання українських громадян та надаватиме до них безперешкодний консульський доступ, - додав Ніколенко.

Речник МЗС акцентував, що дії бойовика грубо порушили Додаткові заходи із зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, які забороняють здійснювати наступальні, розвідувальні та диверсійні операції.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ РФ офіційно визнало участь своїх громадян у війні на сході України. Трапилось це тоді коли російське МЗС, вимагаючи від України забезпечити консульський доступ до затриманого на Донбасі громадянина Росії, тим самим визнала участь своїх громадян у збройному конфлікті на сході України. 

Читайте також
"Сховатися не вийде навіть в Африці": Україна звернулася до Кабо-Верде через Поклонську "Сховатися не вийде навіть в Африці": Україна звернулася до Кабо-Верде через Поклонську
Колишня прокурорка окупованого Криму перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.
"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню "Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Loading...
Load next