Деякі країни мають відчувати відповідальність за це, — Кулеба про відмову України від ядерної зброї

Деякі країни мають відчувати відповідальність за це, — Кулеба про відмову України від ядерної зброї
Кулеба вважає помилкою відмову України від ядерної зброї.

Деякі країни мають відчувати відповідальність за те, що Україна віддала ядерний потенціал, але дані їй гарантії безпеки провалилися, і сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних гарантій.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю CBS News.

Враховуючи те, що ми віддали наш ядерний потенціал, що дані нам гарантії безпеки провалилися, я гадаю, деякі країни мають відчувати відповідальність за це і сумлінно працювати над пошуком правильних і ефективних безпекових гарантій для України, — доповнив Кулеба. 

Зокрема, Кулеба ствердно відповів на питання журналістки: "Чи ви оглядаєтеся в минуле і кажете — ми не мали віддавати нашу ядерну зброю, це була помилка?"

Міністр також частково погодився, відповідаючи на питання, чи відчуває Україна, що США заборгували їй.

Глава української дипломатії висловив переконання, що сьогоднішнє життя дає чудову нагоду виправити помилки, скоєні в історії. 

Нагадаємо, раніше Кулеба закликав "трійку" ОБСЄ терміново відвідати Україну.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Loading...
Load next