Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США

Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" поділився деталями візиту й можливими темами для розмови із державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Зокрема серед головних тем розмови будуть питання української безпеки, а також низка тем в енергетичній сфері. Окрім цього очільник МЗС сподівається на допомогу США у проведенні в Україні реформ.

"У нас було дуже багато розмов у принципі. Я не пам’ятаю, щоб в історії України за такий короткий час відбулося так багато контактів зі США на всіх рівнях. І президент, і міністр оборони, і мої контакти, і керівник Офісу президента. Тобто ґрунт дуже добре підготовлений… Ми будемо мати предметну розмову з державним секретарем", - заявив міністр.

На запитання, які кроки готують щодо форматів взаємодії України та США у сфері безпеки, міністр відповів: "Ми над цим працюємо".

Нагадаємо, що також очікується, що під час візиту американського посадовця Ентоні Блінкена буде обговорюватися можлива зустріч президента України Володимира Зеленського з Джо Байденом.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Loading...
Load next