Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом

Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.

Про це повідомляє CNN із посиланням на "джерело в уряді України, близьке до переговорів, що тривають".

"Адміністрація Байдена готується відрядити державного секретаря Ентоні Блінкена до України наступного місяця", - йдеться у повідомленні телеканалу.

Зазначимо, що візит може відбутися вже у травні. За словами джерела, таким чином Сполучені Штати Америки направлять свого дипломата в Україну за кілька тижнів до потенційного саміту між Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним. Цим самим адміністрація президента Байдена хоче висловити свою підтримку Україні та показати на скільки вона цінує її як союзника.

Також очікується, що під час візиту американського посадовця Ентоні Блінкена буде обговорюватися можлива зустріч президента України Володимира Зеленського з Джо Байденом.

Читайте також
У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео) У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео)
Під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next