ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради

ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради
Центральна виборча комісія офіційно визнала кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на скандальному 87 окрузі, що на Івано-Франківщині.

Згідно з рішенням ЦВК Василь Вірастюк є офіційним депутатом Верховної Ради, а отже повторних виборів на Івано-Франківщині - не буде. Про це у Twitter повідомила громадська мережа "ОПОРА".

"ЦВК встановила результати виборів на окрузі №87 та визнала кандидата від партії «Слуга народу» Василя Вірастюка обраним народним депутатом України. Згідно з протоколом окружної виборчої комісії він набрав 15 536 голосів виборців", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що відповідне рішення комісія прийняла на засіданні. Зокрема голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко зазначив, що наразі всі судові справи щодо виборів на окрузі завершені, а відповідно можна перейти до встановлення результатів.

Нагадаємо, що довибори у Івано-Франківській області цього року були складними та скандальними, зокрема у 87 окрузі вимагали перевиборів, адже вважали, що результати є сфальсифікованими. Це підтверджують дані опитування, яке провела соціологічна група "Рейтинг"  серед мешканців Івано-Франківської області й виявилось, що майже половина з них хочуть аби на їхньому окрузі провели перевибори

Читайте також
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Loading...
Load next