"Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв

"Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв
Колишній очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що роботу установи за відсутності наглядової ради буде порушено. Зокрема він також зазначив, що йдеться тут не про конфлікт інтересів і навіть не про склад уряду.

"Нафтогаз України" не може працювати без наглядової ради та її членів, адже саме в них є доволі широкі повноваження. При цьому український уряд, як акціонер, не зможе виконувати їхньої роботи оскільки не наділений такими повноваженнями.

Про це повідомив ексголова правління компанії Андрій Коболєв, у в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У нас регулярно відбуваються великі угоди, й виникає необхідність узгодження інших важливих рішень. Кабінет Міністрів неспроможний у потрібний термін ухвалювати таку кількість рішень", - зазначив Коболєв.

Зокрема він також наголосив, що нинішній склад наглядової ради не заслужив на те, щоб його змінювали, адже саме ці люди – компетентні та професійні

"Я вважаю цих людей дуже компетентними та професійними. Про це свідчить їхній досвід і результати діяльності Нафтогазу, яких ми досягли за їхньої участі", - пояснив підприємець.

Зрештою серед досягнень цих членів наглядової ради Кобалєв відзначив великий внесок у перемогу в судових спорах із Газпромом, анбандлінг та створення ринку природного газу.

Нагадаємо, що 28 квітня Коболєва звільнили із посади очільника "Нафтогазу", на його місце призначили нового голову - Юрія Вітренка. Після цього 30 квітня члени наглядової ради подали у відставку, своєю чергою Кабінет міністрів України попросив їх продовжити виконувати своїх посадових обов'язків до завершення конкурсу на посади нових. Однак, наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії.

Читайте також
Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової
Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати свої посадові обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.
Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії
Член наглядової ради "Нафтогаз України" відмовились від пропозиції Кабінету міністрів залишитись працювати до обрання нового складу.
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Loading...
Load next