Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії

Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії
Член наглядової ради "Нафтогаз України" відмовились від пропозиції Кабінету міністрів залишитись працювати до обрання нового складу.

Зокрема наглядова рада повідомила про конфлікт інтересів, про це свідчить лист незалежних членів наглядової ради НАК до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який є у розпорядженні видання LB.ua.

Так згідно з оприлюдненою заявою, чинний склад наглядової ради не хоче працювати з головою правління Юрієм Вітренком. Також члени ради зазначають, що його призначення на посаду глави НАК "Нафтогазу Україна" – є порушенням закону.

"Його призначення головою правління одразу після цього чітко свідчить про наявність у нього конфлікту інтересів. Як ми розуміємо, Закон України “Про запобігання корупції” прямо забороняє такі призначення, а саме працевлаштування осіб, уповноважених на виконання функцій держави, у компаніях, на які вони мали вплив, протягом року з дня припинення відповідних повноважень. Такі важливі питання не пройшли б повз належну систему корпоративного врядування ще до призначення кандидата", - йдеться у заяві наглядової заяви.

Нагадаємо, що нещодавно Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати своїх посадових обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.

 

Читайте також
Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової
Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати свої посадові обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.
"Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв "Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв
Колишній очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що роботу установи за відсутності наглядової ради буде порушено. Зокрема він також зазначив, що йдеться тут не про конфлікт інтересів і навіть не про склад уряду.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Loading...
Load next