Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової

Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової
Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати свої посадові обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Кабінет Міністрів прийняв до уваги офіційну заяву Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» та ще своїм розпорядженням від 28 квітня 2021 року №370 запропонував її членам залишитися на своїх посадах на період проведення нового конкурсу та обрання нових незалежних членів Наглядової ради", - йдеться у повідомленні уряду.

Зокрема в українському уряді висловили сподівання, що наглядова рада "Нафтогаз"у, в продовження кращих практик корпоративного управління, погодиться на позицію щодо подальшого виконання своїх обов’язків. Адже це забезпечить якісне, незалежне та стале управління найбільшою державною компанією "Нафтогаз України".

"Кабінет Міністрів залишається відданим реформі корпоративного управління за стандартами ОЕСР, яка покликана покращити управління підприємствами державного сектора", - зазначається у заяві.

Нагадаємо, що 30 квітня, члени наглядової ради компанії "Нафтогаз" добровільно подали у відставку. Відповідно до корпоративних процедур, які діють наразі в компанії, припинення їхніх посадових повноважень набуде чинності вже з 14 травня.

Читайте також
Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії
Член наглядової ради "Нафтогаз України" відмовились від пропозиції Кабінету міністрів залишитись працювати до обрання нового складу.
"Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв "Нафтогаз" не може працювати без наглядової ради, - ексголова правління Коболєв
Колишній очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що роботу установи за відсутності наглядової ради буде порушено. Зокрема він також зазначив, що йдеться тут не про конфлікт інтересів і навіть не про склад уряду.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Loading...
Load next