Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування

Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування
Експрезидент України Петро Порошенко та лідер партії "Європейська Солідарність" через підконтрольні йому офшорні компанії купував дорогоцінні витвори мистецтва, меблі та картини відомих художників.

Журналісти Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) провели дослідження у результаті якого з'ясувалось, що п'ятий президент України Петро Порошенко у 2013 році Порошенко незаконним чином придбав полотно Іллі Репіна "Козаки на Чорному морі".

Про це повідомляє сайт OCCRP. 

Так за даними проведеного розслідування, офшорні компанії Порошенка мали рахунки в австрійському Raiffeisen Ban. Зокрема журналістам також вдалось викрили зв’язок ще 11 офшорних компаній, які працюють через Raiffeisen та політиком Петром Порошенком.

"Raiffeisen ідентифікував Зайцева як бенефіціарного власника більшості з цих компаній і він підписав корпоративні документи для інших – навіть коли вони керували десятками мільйонів доларів для Порошенка до та під час його президентства, відповідно до листів та документів, отриманих OCCRP", - йдеться у даних розслідування.

Зрештою розслідувачі запевняють, що у переліку покупок Порошенка є картина каталонського художника Сальвадора Далі за понад 338 тисяч доларів, яку він нібито придбав через одну зі своїх компаній у 2012 році. Проте, у пресслужбі партії "Європейська Солідарність" заперечують такі дії свого лідера та запевняють, що Порошенко "не контролював і не контролює жоден із офшорів", про зв’язки з якими зазначив OCCRP, повідомляє Нromadske.
 

"Юристи Порошенка з документами в руках готові дати мас-медіа переконливі відповіді на всі питання, поширені у фейк-розслідуванні OCCRP", - заявляють у партії.

Зокрема там також запевняють, що згадані в розслідуванні предмети мистецтва придбані законно та вони при  цьому були легально ввезені до України. 

"Минулого року Порошенко публічно презентував і самі витвори мистецтва і всю документальну базу, яка підтверджує законність їхнього походження. Юристи Порошенка з документами в руках готові дати мас-медіа переконливі відповіді на всі питання, поширені у фейк-розслідуванні OCCRP", - додали у "Європейській Солідарності.

Читайте також
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського "Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
"Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями "Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями
Скандальний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива планує оскаржити рішення суду та переконує в тому, що ці гроші він заробив законно.
Loading...
Load next