"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського

"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Напередодні українські журналісти опублікували резонансне розслідування про офшорні рахунки глави держави Володимира Зеленського. Проте, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що у фільмі-розслідуванні "Слідство.Інфо" про Зеленського та пов'язані з ним офшорні компанії "немає нічого компрометуючого". Окрім цього, за його словами, оприлюднена інформація вже використовувалася опонентами Зеленського, зокрема Петром Порошенком, під час виборчої кампанії 2019 року.

Про це Подоляк повідомив у коментарі виданню "Українська правда".

На мій погляд, необхідно об'єктивно оцінювати будь-яку інформацію. В "офшорному" матеріалі, уточню, мова йде про бізнес-події 2012 року і раніше. Про бізнес, який до речі, абсолютно ніколи не був пов'язаний з державними фінансами або державними адміністративними можливостями, - розповів радник ОП.

Окрім цього він наголосив, що журналісти не "накопали" нічого за період президентства Зеленського, а від того часу пройшло вже понад 2 роки: "Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства".

Проте, на думку Подоляка проведене розслідування доводить, що "Квартал" 95 завжди був прозорим бізнесом, який ніколи не мав відношення до державних грошей або регуляторів й містить "масу припущень, припущень і конспірологічних прив'язок".

Реанімувати зараз цю інформацію про частини бізнес-практик 2000-х або першої половини 2010-х років вважаємо дивним. Якщо згадати тодішній формат держави, то при владі були такі люди, як Янукович, в 2012 році міністром економіки у Януковича працював Порошенко.

Логічно, що для всіх бізнесів у країні в той час актуальним завданням було - юридично захистити свої компанії і свої кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників, - наголосив Подоляк.

Також за словами радника глави Офісу президента, спроби пристебнути історію "Кварталу" до історії "ПриватБанку" також не засновані на фактах і є чистою конспірологією.

Читайте також: "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)

Читайте також
"Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео) "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)
Документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказування коштів від структур скандального олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його найближчих соратників.
Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування Порошенко контролював офшори через які купував коштовні витвори мистецтва, - розслідування
Експрезидент України Петро Порошенко та лідер партії "Європейська Солідарність" через підконтрольні йому офшорні компанії купував дорогоцінні витвори мистецтва, меблі та картини відомих художників.
Новим речником президента Зеленського стане ведучий Сергій Никифоров Новим речником президента Зеленського стане ведучий Сергій Никифоров
Офіційне представлення нового речника президента Зеленського очікується найближчим часом. Однак, вже відомо, що ним стане ведучий телеканалу "Україна 24" - Сергій Никифоров.
Loading...
Load next