У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України

У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України
Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві висловило своє занепокоєння повідомленнями про пошкодження цивільної інфраструктури на сході України.

Про це пресслужба посольства повідомила у соціальній мережі Twitter.

"Занепокоєні повідомленнями про пошкодження надзвичайно важливої цивільної інфраструктури на сході України, а надто водних систем та лікарень. Вимагаємо припинення російської агресії в Україні, яка загрожує цивільному населенню, життєво необхідним системам та інфраструктурі", - зазначається у повідомленні посольства.

Нагадаємо, що протягом останніх днів на Донбасі трапилось декілька нападів на цивільні об'єкти, які призвели до руйнування приміщення лікарні та водної інфраструктури, що відповідає за водопостачання 1,1 мільйона осіб по обидва боки лінії розмежування. Зокрема раніше  бойовики на сході протитанковою керованою ракетою обстріляли цивільний сектор у місті Попасна, що у Луганській області. В результаті розриву ракети сталася пожежа.

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео) Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео)
"Залізний купол" зарекомендував себе в Ізраїлі як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. Так, у травні цього року установка показала свою ефективність під час ракетних обстрілів Ізраїлю зі сторони ХАМАС.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next