Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео)

Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео)
"Залізний купол" зарекомендував себе в Ізраїлі як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. Так, у травні цього року установка показала свою ефективність під час ракетних обстрілів Ізраїлю зі сторони ХАМАС.

Раніше в Офісі Президента заявили, що після візиту Володимира Зеленського до США у проєкт американського оборонного бюджету на 2022 рік внесли поправку, завдяки якій Україна може отримати системи "Залізний купол" (Iron Dome). Зокрема, як пише американський портал Politico, система ПРО “Залізний купол”, створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з американським концерном Raytheon, може справді потрапити в Україну. 

Так, до конгресу США вже внесено законопроєкт, який наказує міністерству оборони США розглянути можливість надати Україні дві батареї “Залізного купола”. Так, якщо Україна отримає відповідне озброєння, то одну з установок ПРО “Залізний купол” можна залучити для захисту Маріуполя. Таку думку висловив представник Офісу Президента й спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Дом".

Одна батарея "Залізного купола" може прикрити, наприклад, Маріуполь з високою надійністю і перехопленням 90% ракет супротивника. Це за результатами застосування ізраїльтянами проти палестинських ракет. І може прикрити район, де розташовані війська, об'єкти критичної інфраструктури, наприклад, склади або атомну станцію, або ГЕС, - заявив Арестович.

За словами Олексія Арестовича одна установка "Залізного купола" може захистити місцевість площею приблизно 150 квадратних кілометрів. Переважно її використовують для знищення некерованих ракет дальністю до 70 км — як у систем "Град", "Смерч", "Ураган".

Окрім цього за допомогою "Залізного купола" можна перехоплювати ворожі безпілотники та навіть військові літаки на висоті до 10 кілометрів.

Зауважимо, що “Залізний купол” – розробка приватної ізраїльської компанії Rafael Advanced Defense Systems, одна з найбільш засекречених і дорогих систем протиракетної оборони в світі. Вона здатна перехоплювати некеровані ракети й артилерійські снаряди, які можуть загрожувати населеним пунктам. "Залізний купол" має ефективність у 90%.

Відео телеканалу "Дом".

Нагадаємо, що голова партії "Національний корпус" Андрій Білецький і позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович посварилися в прямому ефірі. Причиною конфлікту між чоловіками стала заява Арестовича в якій він зазначив, що АТО - це "великий курорт для хлопчиків". Згодом розмова перерослав у словесний конфлікт після чого Білецький та Арестович назвали один одного клоунами. 

У відповідь на образливі слова Арестович нагадав голові партії "Національного корпусу" про резонансні злочини, ймовірно, натякнувши, що той може бути до них причетним. На, що Білецький не довго думаючи пригрозив Олексію Арестовичу судом. Відео конфлікту можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України
Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві висловило своє занепокоєння повідомленнями про пошкодження цивільної інфраструктури на сході України.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next