Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України

Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.

Однак при цьому Зеленський переконаний, що повномасштабної війни з Російською Федерацією "точно не буде", про це він повідомив під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни".

"Потужна ескалація могла би бути. Я вважаю, що на сьогодні це зупинилося. Ймовірність ескалації зменшилась. Віримо, що війни точно не буде, повномасштабної", - заявив президент.

Водночас Володимир Зеленський також наголосив, що точних гарантій тут дати не можна. Як приклад, президент навів вторгнення проросійських бойовиків на територію Донбасу у 2014 році, коли ніхто не очікував від Росії таких кроків. 

"Боятися немає що і немає кого, бо ми на своїй землі і ми захищаємо її. Такі кроки історично призводять до втрат, великих втрат сотні тисяч і мільйонів людей… Я вважаю, що такої потужної ескалації не може бути…Будемо боротися до останнього", - додав український лідер.

Нагадаємо, що нещодавно президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах. Зокрема під час розмови Путін та Лукашенко "торкнулися ситуації в Україні та прагнення цієї країни до тісної взаємодії з НАТО".

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next