Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі

Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі
Данілов переконаний: Росія робить все можливе для того, щоб захопити Білорусь.

У зв’язку із загрозою введення російських військ на територію Білорусі секретарі РНБО країн Балтії, Польщі та України проведуть зустріч у Вільнюсі.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов.

Сьогодні саме Росія зацікавлена в тому, щоб те дійство, яке сьогодні відбувається навколо Білорусії, щоб так відбувалось. Для нас це дуже великий виклик, і тому ми на сьогодні, принаймні я маю доручення Президента, я вже у понеділок маю відбути до Вільнюса. Там має бути зустріч п’яти секретарів РНБО країн Балтії, Польщі та України. Якщо російські війська зайдуть на територію Білорусі, якщо там буде присутність російської армії – це 1084 км додаткового кордону, - пояснив посадовець.

За його словами, для України це виклик з урахуванням ситуації в Донецькій та Луганській області, в окупованому Криму.

Також він додав: Російська Федерація робить все можливе для того, щоб захопити Білорусь.

Зокрема, він назвав актом державного тероризму факт захоплення літака компанії Ryanair з громадянами Євросоюзу.

Читайте також
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки Візовий режим між Україною та Росією: можливі наслідки
РНБО вважає, що запровадження візового режиму України з Росією може мати негативні наслідки, зважаючи на позицію країни-агресора щодо України.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next