Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків

Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків
Кабінет міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України з 29 травня. Від завтра повітряні судна Білорусі не зможуть використовувати територію нашої країни як транзитну.

На позачерговому засіданні в п'ятницю, 28 травня, у Кабінет міністрів схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України з 29 травня. Про це йдеться в повідомленні, яке було опубліковане на сайті уряду.

Кабмін дав відповідне доручення Міністерству інфраструктури і "Украероруху".

У зв’язку з ситуацією, яка склалася 23 травня 2021 року під час виконання авіакомпанією Ryanair рейсу Афіни — Вільнюс та з метою забезпечення безпеки польотів та пасажирів, Міністерству інфраструктури, Державній авіаційній службі разом з державним підприємством «Украерорух» з урахуванням рішення Кабінету Міністрів від 25 травня 2021 року було доручено встановити відповідну заборону, - йдеться у повідомленні.

Заборона почне діяти з 29 травня з 00:00 години.

Це означає, що білоруські літаки не можуть сідати в українських аеропортах і пролітати над територією України транзитом.

Нагадаємо, що 26 травня у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю і заборонити польоти над територією республіки. Також прикордонна служба отримала наказ, не пропускати пасажирів які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів. Крім того, забороняються польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Читайте також
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю
Україна може припинити авіасполучення з Білоруссю, відповідне доручення президент Зеленський передав Кабінету Міністрів. Зумовлено це у зв'язку з подіями, що відбулися в аеропорту Мінська, 23 травня.
Loading...
Load next