Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю

Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю
Україна може припинити авіасполучення з Білоруссю, відповідне доручення президент Зеленський передав Кабінету Міністрів. Зумовлено це у зв'язку з подіями, що відбулися в аеропорту Мінська, 23 травня.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Причиною такого рішення став інцидент з екстреною посадкою пасажирського літака у Мінську й затримання журналіста Романа Протасевича.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, а також прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні, 24 травня, відбулась нарада за участю президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра, членів Кабміну і Офісу президента. Нарада стосувалася подій навколо вчорашнього екстреного приземлення літака Ryanair в Мінську. На борту літака перебував редактор внесеного Мінськом до списку "екстремістських" Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного у Білорусі "екстремістським" Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого було затримано після екстреної посадки.

Глава держави доручив підготувати рішення про припинення авіасполучення з Білоруссю. Також авіапростір Білорусі закриють для перельотів з і до України.

На доручення Президента України Володимира Зеленського, у вівторок, 25 травня, скликаю позачергове засідання Уряду, де буде розглянуто питання щодо авіасполучення між Україною та Білоруссю, - повідомив прем'єр.

Нагадаємо, що Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.

Читайте також
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків
Кабінет міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України з 29 травня. Від завтра повітряні судна Білорусі не зможуть використовувати територію нашої країни як транзитну.
Loading...
Load next