Депутат-перебіжчик Яценко: гімн без музики - це не гімн!

Депутат-перебіжчик Яценко: гімн без музики - це не гімн!
Народний депутат України Антон Яценко відреагував на скандал, який розгорівся після того, як він вирішив не вставати з місця під час виконання гімну України.

Скандальні події відбувалися на позачерговій сесії Уманської міської ради. Під час того, які усі присутні встали, щоби виконати гімн України, депутат Яценко продовжував сидіти, заглядаючи у телефон. Обранець українського народу також вперто ігнорував прохання присутніх піднятися під час виконання гімну.

Відео спершу оприлюднили у Telegram-каналі активіста Сергій Стерненка. Через день після розголосу в ЗМІ, народний депутат опублікував відповідь на своїй сторінці у Facebook. З неї випливає - вибачатися за свої дії депутат не буде. І навпаки, вважає, що виконання гімну без музики не можна вважати гімном.

Обов’язковим елементом, при виконанні Державного Гімну має бути саме музичний супровід композитора Михайла Вербицького. У фрагменті відео, яке розповсюджують активісти-провокатори, музика не лунає, - повідомив депутат.

На думку депутата, це була штучно створена провокація: “На відео чітко видно початок сесії. Звучить музика Михайла Вербицького, на слова Павла Чубинського і всі стоять, включаючи народного депутата України Антона Яценка, - повідомив Яценко. - Коли люди штурмували трибуну, кричали "ганьба, давайте зірвемо сесію" та інші "гасла", а потім раптом заспівали Гімн, мені ця ситуація нагадала напад хуліганів у підворітті”

Хтось з хуліганів заспівав гімн, усі правоохоронці та інші люди мали б стати і не рухатись.Я не в праві брати участь у «балагані», коли певні особи намагаються використати Державний Гімн у політичних цілях, тобто нівелювати його. При тому, що це не було його виконанням, - вважає Яценко.

Водночас після розголосу, 25 травня, на редакційний номер інформаційного порталу "ПравдаТУТ News" зателефонувала жінка, яка представилась помічником депутата Антона Яценка. На прохання назватися жінка не уточнила ані свого імені, ані своєї посади. У відповідь на нашу публікацію, жінка надіслала посилання на відеозвернення нардепа Яценка зі сторінки у Facebook, висловивши сподівання про те, що ми дамо можливість депутату оприлюднити свою позицію. З Telegram-повідомлення стає відомо, що жінка з таким ім'ям дійсно працює в народного депутата, отримуючи зарплату як помічник. 

Зазначимо, що інформаційний сайт "ПравдаТУТ News" керується стандартами журналістської діяльності, надаючи можливість висловитися усім сторонам ситуації. Висновки ж щодо такої поведінки депутата робити читачам.

Нагадаємо, про депутатську діяльність Антона Яценка, який неодноразово "перебігав" із однієї політичної партії у іншу.

  • Так у Верховній Раді VI та V скликань Яценко був помічником-консультантом на громадських засадах народних депутатів: Миколи Карнауха (Соціалістична партія України), Василя Цушка (Соціалістична партія України), Миколи Одайника (Блок “Наша Україна”), Сергія Осики (Блок Юлії Тимошенко).
  • Згодом з 2007 року по 2012 він був обраний депутатом VI скликання від Блоку Юлії Тимошенко.
  • У 2012 році Яценко вирішив приєднатися до "Партії регіонів" та знову ж таки пройшов до Верховної Ради й став народним депутатом.
  • Однак, вже у 2015 році він балотувався до Черкаської обласної ради від партії “Відродження” кандидатом під першим номером.
  • Зрештою у 2019 році Антон Яценко спершу балотувався до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець, проте вже 13 вересня цього ж року приєднався до партії "За майбутнє".
  • Та вже 16 травня 2021 року Яценко знову ж таки вирішив змінити партію й повернутись до Тимошенко - тепер він депутат від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".
Читайте також
Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео) Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео)
Народний депутат Антон Яценко, який нещодавно став членом фракції “Батьківщина”, демонстративно відмовився вставати під час виконання гімну України в Уманській міській раді.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів в Україні
В Україні будуть штрафувати тих людей, які користуватимуться пластиковими пакетами. Верховна рада остаточно заборонила їх обіг й прийняла відповідний законопроєкт, який регулюватиме це питання на законодавчому рівні.
Loading...
Load next